Topkwaliteit op fokveedag Beveren-Waas

Bij de eerste reeks kalveren zwartbont mocht Marieke (v.Montery) van Verhelst Geert uit Melsele vooraan staan. Zij liet Van De Vyver Tom uit Melsele achter haar met Missi (v.Ciderdoor). Bij de tweede reeks kalveren stond Loepie (v. Altaiota) van Verhelst Geert op de eerste plaats gevolgd door de Cinderdoor-dochter van Vercauteren D’Hollander lv uit Melsele met Lemmy vd Korenheie. Bij de ongekalfde vaarzen stond Lidea (v. Bradnick) van Van De Vyver Tom uit Melsele op de tweede plaats. Zij kon niet tippen aan Marc Rossaert uit Belsele met zijn ongekalfde vaars Lena vd Kouterhoeve (v. Perka).

Gekalfde vaarzen

Bij de gekalfde vaarzen werden twee reeksen in de ring geroepen. In de eerste reeks gekalfde vaarzen liep dochter van Chelios Kara van De Kerf Luc uit Zwijndrecht op de eerste plaats. De later op de dag gekroonde reservekampioen liet de Pitbull-dochter Kalinka van Vdv Tom uit Melsele achter haar.

De tweede reeks gekalfde vaarzen werd gewonnen door Defiant-dochter Juf vd Korenheie van Vercauteren D’hollander lv uit Melsele.

De kampioen gekalfde vaarzen liet Jetair (v. Atwood) van Verhelst Geert uit Melsele achter haar.

Bij de jonge koeien stond de mooiste uier kampioen en algemeen kampioen van de dag bij de jonge koeien op kop. De Stanleycup dochter Ivana van Verhelst Geert liet Aftershock Joliday van Tom Van De Vyver uit Melsele achter haar.

In de tweede reeks jonge koeien stond halfzus Ilize (v. Stanleycup) van de stal Verhelst uit Melsele op kop voor Dorcy -dochter Ibi van Stal van de Vyver uit Melsele.

De oudere koeien werden met 10 koeien vertegenwoordigd in twee reeksen.

In de eerste reeks stond Destry-dochter Hidea van Van De Vyver Tom op kop, gevolgd door Bookem-dochter Hilloford vd Kouterhoeve van Marc Rossaert uit Belsele.

In de tweede reeks oudere koeien was de reekswinnaar Gazelle (v.Altaiota) van Verhelst Geert uit Melsele gevolgd door Edelheid vd Kouterhoeve (v. Sunday) van Rossaert Marc uit Belsele. Zij werd op haar beurt gevolgd door Galaxa van De Kerf Luc uit Zwijndrecht.

Roodbonte Ras

Bij de kalveren roodbont ras werden zeven dieren beoordeeld en voorgeleid door jongeren onder de 16 jaar.

De Brasil-dochter Linaire vd Kouterhoeve van Marc Rossaert uit Belsele stond op kop. Zij werd gevolgd door Latina Gril (v. Matissered) van de Turck Antoine uit Oosterzele.

Bij de ongekalfde vaarzen werden 8 dieren voorgeleid, Kyantha (v. Pitbull) van Van de Vyver Tom was de sterkste van de reeks, gevolgd door Redstar-dochter Love Red van Verhelst Geert.

Bij de reeks gekalfde vaarzen bevond zich in de ring de later algemene dagkampioen van de prijskamp rood- en zwartbont en kampioen roodbonte vaarzen. Klazien (v. Addiction) van Van De Vyver Tom was haar naam. Zij werd gevolgd door stalgenote Kinia (v. Pitbull). De jonge koeien waren maar met vier in de ring. Daar ging de eer naar Jo vd Korenheie die later gekroond werd tot uierkampioen en algemeen kampioen jonge koeien, de Ladd P-dochter liet haar stalgenote Joke vd Korenheie (v. Durable) achter haar; zij kwamen uit de stal van Vercauteren D’Hollander LV uit Melsele

Bij de reeks oudere koeien was de stal van Steur Evert uit Haasdonk op de kop, Hotan werd gevolgd door stalgenote Helta (v. Spendor).

In de tweede reeks oudere koeien werden 8 bommen van koeien in de ring tentoongesteld.

Vercauteren D’Hollander lv triomfeerde met twee dieren op kop.

47 Elenore vd Korenheie (v.classic) trok de kop; zij werd kampioen oudere koeien. Haar stalgenote Birma vd Korenheie (v. Zabing) kon niet tippen aan haar stalgenote maar kreeg wel de titel van mooiste uier oudere koeien.

Belgisch witblauw

Ook waren er drie bwb-stieren aanwezig op de fokveedag.

Klaveren aas van Osselaer lv bracht twee stieren in de ring waarvan 1 op kop.

Lordy van Klaveren Aas (v. Origan de Fooz) stond op kop gevolgd door de stier van Van Moer Luc, Lander Hof Ter Dam (v. Cappuccino Des Amandiers).

Bij de kalfjes jonger dan 1 jaar stond 9608 van ‘t Elzenhof (v.Macaron De Barsy Fontaine) van Onghena Elzie uit Kallo op kop van de zeven kalveren die in de ring stonden geshowd.

Zij liet twee 2 stalgenoten Lori en Limpaire Van Klaveren Aas van Klaveren Aas Van Osselaer lv uit Melsele achter zich.

De jonge vaarzen bwb bestonden uit drie reeksen.

De eerste reeks was voor Laterne Van Klaveren Aas (v. Idefix van Terbeck) van Klaveren Aas Van Osselaer uit Melsele. Zij werd gevolgd door 8098 Hof Ter Dam (v. Imperial De L’Ecluse) van Van Moer Peter uit Beveren.

In de tweede reeks jonge vaarzen ging de titel naar Lana Van Klaveren Aas (v. Idefix Van Terbeck) van Klaveren Aas Van Osselaer Lv . Zij kreeg de kampioenstitel mee naar huis van jonge vaarzen 1 tot 2 jaar.

De derde reeks jonge vaarzen was voor Hospitalitee Du Paillaert (v. Igor vh Vinkenhof) van Van Moer Peter uit Beveren. Zij werd gevolgd door Kosta v’t Elzenhof (v. Hazard vd Pannemeers) van Onghena Elzie uit Kallo.

Bij de oudere vaarzen waren twee reeksen, Katja van ’T Zwaantje (v. Cappuccino Des Amandiers) van Van De Vijver François uit Verrebroek won er. Zij kreeg de kampioenstitel mee naar huis van ouder vaarzen.

Zij liet Karlien van Klaveren Aas (v. Grommit Hof Ter Zilverberg) achter haar van Klaveren Aas Van Osselaer LV uit Melsele.

In de tweede reeks oudere vaarzen stond Klaveren Aas Van Osselaer LV uit Melsele op kop met 2 dieren. Juronne Van Klaveren Aas (v. Benhur Du Champ Bouval) werd op kop gevolgd door Justice ET van Klaveren Aas (v. Picadilly de St Fontaine).

Bij de oudere koeien waren twee reeksen, ook hier triomfeerde de stal Klaveren Aas Van Osselaer uit Melsele met 2 kopplaatsen.

Indigene van Klaveren Aas (v. Noceur De Fooz) stond op kop, gevolgd door stalgenote Imperiale Van Klaveren Aas (v. Imperial De L’Ecluse). Indigene Van Klaveren Aas ging met de kampioenstitel oudere koeien aan de haal.

In de tweede reeks oudere koeien ging Orientale De Fooz (v. Germinal De Fooz) van Klaveren Aas Van Osselaer LV op kop. Zij werd gevolgd door Helena Hof ter Dam (v. Manitou De Belle Eau) van Van Moer Peter uit Beveren.

Bedrijfsgroepen

Ook mocht iedere veehouder drie dieren tentoonstellen van eigengefokte dieren. Bij het Zwartbonte ras ging de titel naar Verhelst Geert uit Melsele. Bij het Roodbonte ras was de eer weggelegd voor Stal Van De Vyver Tom uit Melsele. Elzie Onghena nam de prijs beste bedrijfslot mee naar huis voor het BWB ras.

Ook deed de Fokveedag Beveren mee aan de wedstrijd van CRV: ‘De Beste publieksjury van Vlaanderen.’ De opkomst was zeer goed.

28 deelnemers waren er die ieder twee reeksen beoordeelden voor de jury de dieren plaatste.

Bij het melkvee werd de wedstrijd gewonnen door Maes Pieter uit Melsele gevolgd door Nathalie De Paep en vader Marc de Paep uit Melsele.

Bij het vleesvee was de eer weggelegd voor Filip Goossens, gevolgd door Jan Rasschaert en Denis De Backer.

Maes Pieter

Meest recent

Meest recent