Van Laecke Group verhuisde naar nieuwe locatie

Het magazijn op de nieuwe locatie is het paradepaardje van de Van Laecke Group.
Het magazijn op de nieuwe locatie is het paradepaardje van de Van Laecke Group. - Foto: VLG

De familiale KMO, Van Laecke Group, heeft jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Het bedrijf is opgericht in 1990 als landbouwmechanisatiebedrijf en is ondertussen uitgegroeid tot een referentie in de Benelux recyclingsector.

Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclingmachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout.

Een centrale site

In 2018 werd bij de Nederlandse vestiging, Van Bemmel Recycling, reeds geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand in Houten, nabij Utrecht, en voor Zedelgem werd 2022 het jaar van de vernieuwing.

“Vroeger waren we met onze Belgische vestiging aanwezig op 4 sites in eenzelfde straat. Door de verspreiding van machines en onderdelen op de verschillende locaties, was de keuze voor één grote centrale site vanzelfsprekend”, vertelt Luc Van Laecke. “Er werd bewust gekozen voor een bedrijfssite dat volledig afgestemd is op onze klanten, medewerkers en bedrijfsactiviteit. Het grote bedrijventerrein en de nieuwe kantoren geven de nodige ruimte om efficiënter te werk te gaan en betere klantenbediening.”

Magazijn als paradepaardje

Het paradepaardje van de site is het gloednieuwe magazijn die onderdak biedt aan zowat 241.000 onderdelen. Van Laecke Group investeert zo in voldoende ruimte om het serviceniveau naar een nog hoger niveau te tillen, ook in deze niet zo evidente tijden.

Luc Van Laecke licht toe: “We hebben steeds een grote voorraad onderdelen voorhanden, om bij een storing een minimale stilstandtijd te garanderen. Een opdracht die door de huidige economische tijden soms wat wordt bemoeilijkt. De wereldwijd verstoorde toeleveringsketting zorgt ook voor ons voor aanvoerproblemen van onder andere onderdelen. We zitten dan ook geregeld samen met onze leveranciers om zoveel mogelijk te anticiperen op deze moeilijke marktsituatie. Heel wat uitdagingen op de weg, maar met de uitbreiding is Van Laecke Group klaar voor de toekomst.”

VLG

Meest recent

Meest recent