44 landbouwbedrijven openen deuren voor 35ste Dag van de Landbouw

44 landbouwbedrijven openen deuren voor 35ste Dag van de Landbouw

De Dag van de Landbouw is zondag aan zijn 35ste editie toe. Zoals steeds worden op de derde zondag van september tienduizenden mensen verwacht voor een bezoekje aan één van de deelnemende land- en tuinbouwbedrijven. Mensen kunnen er kennis maken met het dagelijkse leven op de boerderij en met de moderne technologieën die anno 2017 gebruikt worden in plant- en dierproductie. Er is ook allerhande randanimatie die zi ch vaak specifiek op kinderen richt.

Met het event willen de organisatoren, de Boerenbond en Landelijke Gilden, de consumenten erop wijzen dat landbouw een essentiële sector is, die de basis van ons voedsel aanlevert. Maar ook groene energie of bepaalde grondstoffen voor groene chemie worden op een landbouwbedrijf geproduceerd. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich ook enkele siertelers.

Uiteraard geeft ook Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege acte de présence. De CD&V-politica opent de Dag van de Landbouw op een sierteeltbedrijf in Erpe-Mere, gaat nadien een kijkje nemen op een geitenboerderij in Nieuwkerken-waas en een vleesveebedrijf en hoeveslagerij in Stabroek, en bezoekt als toetje een aardbeikwekerij in Verrebroek (Beveren-waas).

De deelnemende landbouwbedrijven liggen verspreid over de vijf Vlaamse provincies. Een uitgebreid overzicht van alle bedrijven staat op www.dagvandelandbouw.be.

Belga

Meest recent

Meest recent