Op zaterdag 26 augustus was het de vereniging ‘trekpaard jeugd’ die voor de eerste maal een prijskamp voor het Belgisch trekpaard inrichtte ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis.
Bas van ‘t Rientenhof van Vlaams Brabant, eerste prijs bij de hengstveulens geboren in 2016 2e reeks en tevens kampioen. Eig.: Dominique Van Riet, Londerzeel.Fay van ‘t Domineeshof, eerste prijs bij de merries geboren in 2014 1e reeks. Eig.: Emma, Dora, Juul Crijnen, Ranst.Kjente van ‘t Rietenhof, eerste prijs bij de merrieveulens geboren in 2016 1e reeks. Eig.: Dominique Van Riet, Londerzeel.Laura van ‘t Roetaart, eerste prijs bij de merries geboren in 2009 en vroeger. Eig.: Louis Fierens, Ranst.Lisa van de Hoek, eerste prijs bij de merries geboren in 2014 2é reeks en tevens jeugdkampioene, eig. Benjamien Kuse, Bazel.Loret van ‘’t Roetaart, eerste prijs bij de merries geboren in 2010 & 2011. Eig.: Louis Fierens, Ranst.Lotte van ‘t Roetaart, eerste prijs bij de merrieveulens geboren in 2015 2e reeks. Eig.: Louis Fierens, Ranst.Maya van ‘t Hengelhof, eerste prijs bij de merries geboren in 2012 en 2013 2e reeks en tevens dagkampioene. Eig.: fam. Smeers & zonen, Houthalen.Oda van ‘t Rietenhof van Vlaams Brabant, eerste prijs bij de merrieveulens geboren in 2016 2e reeks en tevens jeugdkampioene. Eig.: Dominique Van Riet, Londerzeel.Orpha van het Hermeshof, eerste prijs bij de merrieveulens geboren in 2015 1e reeks. Eig.: Nico Henckens – Geusens & zonen, Maaseik.Unique van ‘t Laureijnehof, eerste prijs bij de hengstveulens geboren in 2016 1e reeks. Eig.: E. VAn Haelst fam.O.J.E.R., Philippine (NL).Ariane van ‘t Roetaart, eerste prijs bij de merries geboren in 2012 & 2013 1e reeks. Eig.: Louis Fierens, Ranst.
De publieke belangstelling was goed; er waren 81 inschrijvingen (70 paarden aanwezig). We geven hier de vier kampioenen en de reekswinnaars.
Foto’s: Alfons Maes
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
PaardenPaarden houden betekent onder andere zorgen voor eten en drinken. De inhoud van de voederbak en de waterkuip zijn dan ook aan elkaar gewaagd. Veel aan huis gehouden hobbypaarden beschikken immers niet over een automatische drinkbak met zicht op betrouwbaar leidingwater.