Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer voltooit de verkoop van zijn Environmental Science Professional-activiteiten aan Cinven

Bayer heeft de verkoop van zijn Environmental Science Professional-activiteiten aan de internationale private equity-onderneming Cinven afgerond, nadat de 2 bedrijven in maart een overeenkomstige overeenkomst hadden gesloten.

Leestijd : 2 min

Aan de voorwaarden voor het afsluiten van de transactie – inclusief de ontvangst van goedkeuring door de regelgevende instanties – is nu voldaan. De aankoopprijs voor het bedrijf, dat in 2021 een omzet van ongeveer 600 miljoen euro genereerde, bedraagt 2,6 miljard Amerikaanse dollar (2,6 miljard euro).

Cinven nieuwe eigenaar

“We bedanken de medewerkers van Environmental Science Professional voor hun jarenlange inzet en het daarmee gepaard gaande succes van Bayer. In Cinven hebben we een sterke nieuwe eigenaar gevonden die zich sterk inzet voor het groeipotentieel van het bedrijf en zijn mensen op lange termijn”, aldus Rodrigo Santos, lid van de Raad van Bestuur van Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division.

“Tegelijkertijd kunnen we ons concentreren op onze kernactiviteiten in de landbouw en de succesvolle implementatie van onze groeistrategie in de Crop Science Division.” Bayer zal de netto-opbrengst van de transactie gebruiken om zijn netto financiële schuld te verminderen.

Naar Envu

Het afgestoten bedrijf zet zijn activiteiten voort als een onafhankelijk bedrijf genaamd Envu. Het bedrijf is een wereldleider die oplossingen biedt voor de bestrijding van plagen, ziekten en onkruid in niet-agrarische gebieden, zoals vectorbestrijding, professionele plaagbestrijding, vegetatiebeheer, bosbouw en gras- en sierteelt.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Cary, North Carolina, Verenigde Staten, en het is actief in meer dan 100 landen. In totaal zullen bijna 900 medewerkers van Bayer naar Envu overstappen.

‘Blijven investeren’

“Envu is een wereldleider in een zeer aantrekkelijke en kritieke branche. We bedanken Bayer voor het vertrouwen dat het in Cinven heeft gesteld en zijn van plan om voort te bouwen op de sterke basis die Bayer heeft gelegd door er aanzienlijk in te investeren”, aldus Pontus Pettersson, partner bij Cinven.

“Cinven kijkt ernaar uit een onafhankelijk, gericht bedrijf op te bouwen en is goed gepositioneerd om innovatie te blijven stimuleren en groei te versnellen, inclusief de levering van digitale en data-enabled oplossingen, en om het productportfolio verder uit te breiden door innovatieve en duurzame oplossingen te creëren voor zijn klanten.”

Bayer

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken