Startpagina Paarden

Provinciale prijskamp Pakov Oost-Vlaanderen

Op 2 oktober ging in Deinze de Provinciale prijskamp van Pakov door. Voor de Oost-Vlaamse fokkers is Deinze na Oudenaarde ieder jaar een beetje spannend. Aangezien het deelnemersveld van beide prijskampen grotendeels uit dezelfde paarden bestaat, is het altijd afwachten in welke mate de uitslag verschillend en/of gelijkend is. Details zijn veelal doorslaggevend in de eindbeoordeling wanneer de paarden in goede vorm zijn.

Leestijd : 5 min

Er kwamen verschillende categorieën aan bod tijdens deze prijskamp.

Jeugdreeksen

Jaarlinghengsten Er waren slechts 2 jaarlinghengsten aanwezig. Daarbij nam Scott van de Voshoek (v. Maxim van Meldert), van fokker Marc en Kris Pollet en eigenaar Eddy Van Langenhove, de leiding, voor Trojaan van ’t Zevekoot (v. Rubben van ’t Langhof), van fokker Danny en Chris De Graeve en eigenaar Eddy Van Langenhove. Scott werd meteen ook de eerste kampioen van die dag.

Jaarlingmerries Bij de merrieveulens waren er 2 reeksen. De ondertussen bekende Lente van ’t Langhof (v. Jim) won ook hier. Celien van de Puipaert, eveneens een dochter van Jim, van fokker Jan Jonckheere, volgde. In de tweede reeks met de kleine maat won Briljante van de Drieslaghoeve (v.Matteo) voor Athina van Luchteren (v. Astro van Luchteren), van fokker/eigenaar Familie Van Doorselaere. Lente van ’t Langhof werd kampioene bij de jaarlingmerries. Briljante, van Marc en Nadine Van Bastelaere, werd reservekampioene.

Merries 2 jaar - GM De Kampioene bij de merries van 2 jaar GM werd Lies van ’t Roetaart (v. Matteo van ‘t Rietenhof), gevolgd door Rhône van de Parelhoeve (v. Nico van de Carlohoeve).

Merries 2 jaar - KM Rêve van de Parelhoeve (v. Max van Schermershoek van Vl-Brabant) werd de winnares bij de merries van 2 jaar-KM. Reine van de Parelhoeve (v. Jim van ’t Roetaart) werd tweede.

Merries 3 jaar Emma van den Bunder (v. Gamin van de Lindehoef) behaalde de eerste plaats bij de merries van 3 jaar, gevolgd door Alexya van Luchteren (v. Bonarius van ’t Zand), van fokker/eigenaar Familie Van Doorselaere.

Merries 2 en 3 jaar Het kampioenschap bij de merries van 2 & 3 jaar ging naar Lies van ’t Roetaart, fokker/ eigenaar Zussen Cocquyt/Louis Fierens. Reservekampioene werd Emma van den Bunder van fokker/eigenaar Maarten Camerlinck en derde werd Rêve, in eigendom van haar fokkers Marnick, Elize en Virgini Van Buggenhout.

Oudere reeksen - merries

Merries 4 jaar Phaedra van de Spoorweg (v. Bonarius van ’t Zand), van fokker/ eigenaar fam. Van Hoorebeke, werd kampioene bij de merries van 4 jaar. Sandra van ’t Hof ter Vaalt (v. Jim van ‘t Roetaart), van fokker/eig. Eric Verwilst, werd reservekampioene.

Merries 5 jaar Ariëlle van Luchteren (v. Tibo van Luchteren) van fokker/eigenaar Fam. Van Doorselaere, won het kampioenschap bij de merries van 5 jaar, gevolgd door Orfee van de Parelhoeve (v. Max van Schermershoek van Vl-Brabant) van fokker/eigenaar Marnick Elize Virigini Van Buggenhout.

Merries 6 jaar Bij de merries van 6 jaar werd Zita van de Munt (v. Matteo van ’t Rietenhof) , van fokker Jos Neel en eigenaar Danny en Chris De Graeve, kampioene. Noblesse van de Parelhoeve (v. Max van Schermershoek van Vl-Brabant) behaalde de tweede plaats.

Merries 7 jaar Amelie van den Bunder (v. Matteo van ’t Rietenhof), van fokker/eigenaar Maarten Camerlinck, won het kampioenschap bij de merries van 7 jaar, gevolgd door Lola du Moulin ((v. Matteo van ’t Rietenhof), van fokker Emile Lestrade en eigenaar Freddy Van Hecke.

Merries 8 en 9 jaar het kampioenschap bij de merries van 8 en 9 jaar ging naar Judy van ’t Rietenhof van Vl-Brabant (v. Tijn van de Vliegert), van fokker D. Van Riet en eigenaar Bart Coppens. Marie-Belle van St. Martens (v. Matteo) van fokker Zussen Cocquyt en eigenaar Kristof Quintyn, werd tweede.

Merries 10 en 11 jaar Charlotte van ’t Schoorkenshof (v. Iwan van Aardenhof), van fokker L Wisse en eigenaar Fam. Bulteel Pauwels, won bij de merries van 10 en 11 jaar, gevolgd door Sabrina van Schermershoek van Vl-Brabant (v. Tijn van de Vliegert), van fokker Adolf De Smet en eigenaar Jurgen van den Bergh.

Merries 12 jaar Gwendolyne van de Spoorweg (v. Iwan van Aardenhof), van fokker/ eigenaar Familie Van Hoorebeke werd kampioene bij de merries van 12 jaar, de tweede plaats ging naar Lies van de Vendoorn (v. Pol Van Hansevelde), van fokker Frans Van De Vijver en eigenaar Familie De Paepe.

Veulens

In Deinze zijn er ook reeksen voor de allerjongsten, die veelal de eerste stappen zonder moeder op de catwalk zetten.

Hengstveulens Bij de hengstveulens geboren in 2022 ging het goud naar Kobe van ’t Langhof (v. Stan van de Voshoek), van fokker/eigenaar Eddy Van Langenhove & Mat Weststrate. Het zilver ging naar Codex van de Berghoeve (v. Amador van de Boterhoeve), van fokker Roger Trogh en eigenaar Jens Teerlinck. Derde in de reeks van 6 werd Tarzan van de Parelhoeve (v. Bram van de Ruiting), van fokker/eigenaar Marnick - Elize en Virgini Van Buggenhout.

Merrieveulens Bij de merrieveulens waren ze met 9, onderverdeeld in 2 reeksen. Bij de oudsten ging het goud naar de blauwe Tania van de Fonteine (v. Jim van ’t Roetaart) van fokker Hubert Staelens en eigenaar Van Langenhove, gevolgd door Bo van Luchteren (v. Lars van de Doore Plas), van fokker/eigenaar Stal Van Doorselaere. Derde in deze toch wel knappe reeks werd Suze van de Rinkerakker (v. Vino van de Paardenhoeve) van fokker/eigenaar Jens Teerlinck.

Bij de jongsten ging de kopplaats naar de zwarte Stella van ’t Eindhof van Vl-Brabant (v. Jim van ‘t Roetaart), van fokker Gebr. Crynen en eigenaar Eddy Van Langenhove. Het zilver ging naar Hermelien van de Spoorweg (v. Amador van de Boterhoeve) van fokker/eigenaar Fam. Van Hoorebeke. Brons ging naar Demetra van ’t Mereland (v. Bob de ter Couterhove), van fokker/eigenaar Daniel Lammens.

Het kampioenschap bij de veulens ging naar Stal van Langenhove, met de blauwe Jonas van ’t Langhof en het zwarte merrieveulen Stella van ’t Eindhof van Vl-Brabant) en als reservekampioene Tania van de Fonteine.

Ereprijs Stad Deinze

Na de reeksen maakten de oud-kampioenen van Stad Deinze in de Reeks ‘Ereprijs Stad Deinze‘ hun opwachting. Hier werden 3 elitemerries voorgesteld die iedereen ondertussen wel kent: de 2 blauwschimmels Katrien van ’t Valleihof en Lelie van Luchteren en hun stalgenote, de bruinschimmel Angelique Van Luchteren.

Loten

Prijskamp Deinze is gelinkt aan de deelname van loten van 3. Er werden 4 loten voorgesteld. Het lot van de familie Van Buggenhout, met 3 bruinschimmels – waarvan de 2 zelfgefokte Noblesse van de Parelhoeve en Quelle Dame van de Parelhoeve en als derde merrie Klara du Champ Perdu – werd de winnaar.

Kampioenschap merries

De apotheose kwam er met het kampioenschap voor merries vanaf 4 jaar. Charlotte van ’t Schoorkenshof stond prachtiger dan ooit, ze was op haar best. Vandaag kon ze na haar titel van Vlaams Kampioene 2020 de titel van Kampioene Stad Deinze 2022 aan haar palmares toevoegen. De dolgelukkige en fiere eigenaars Greta en Roger kijken alvast uit naar januari 2023 met de Nationale prijskamp tijdens Agriflanders Gent.

Tot slot

De nieuwe locatie was een schot in de roos, met dank aan de Stad Deinze, aan de heren Tony De Neve, coördinator van de Brielmeersen en schepen Johan Cornelis. We hopen volgend jaar terug te mogen keren naar deze prachtige locatie.

Ann Muys

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken