Startpagina Paarden

LRV-kampioenen West-Vlaanderen

LRV-Izegem heeft een goed georganiseerd provinciaal kampioenschap op poten gezet. In de hoogste springklasse ging de provinciale titel naar Sarah Verlinde van Ardooie, met Nevada Z (Nelson Z). Zij was de snelste.

Leestijd : 1 min

In Midden was de overwinning voor Joyce Snauwaert van de organiserende vereniging LRV-Izegem met Dublin van de Vijf Eiken (Tresor d’o). In de individuele dressuur ging het goud in de hoogste klasse ZZ naar wie anders dan Wilfried Nyssen van LRV- Bredene met Canto (Saros van ’t Gestelhof).

Sara Wittewrongel (LRV-Pittem) won de klasse Zwaar 2 met Riana (Royal Diamond). In Zwaar 1 was de hoogste onderscheiding voor Gerard Carron van Ardooie met Francy (Florestan I).

In Zwaar A groepsdressuur won voor de zoveelste keer LRV-Bredene vóór LRV-Ardooie. LRV-Bredene gaat opnieuw als provinciaal kampioen naar het nationaal ruitertornooi op zondag 1 oktober 2017 te Vissenaken-Glabbeek.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken