Startpagina Actueel

230 nieuwe panelen informeren over landbouw

Hebben koeien een pink? Waarom groeit witloof in het donker? Bestaat er een suikerklontjesplant? Op deze en andere vragen bieden educatieve panelen voortaan een antwoord. De Landbouwkamer van Vlaams Brabant financiert 229 educatieve panelen voor 82 landbouwbedrijven.

Leestijd : 1 min

Op 13 december overhandigde gedeputeerde Tom Dehaene de eerste educatieve landbouwpanelen van Vlaams Brabant aan de bedrijfsvoerders van het Hof te Berchemveld in Sint-Pieters-Leeuw.

Mensen blijven informeren

“Het blijft een voortdurende opdracht van onze landbouwers om bezoekers te informeren over de activiteiten op hun bedrijven”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Met een keuze uit 76 borden van Plattelandsklassen helpen we landbouwers met hun educatieve werk. 16 landbouwthema’s komen aan bod, van melk- tot vleesvee en van groententeelt tot akkerbouw.”

Ze worden besproken met leerlingen bij hun bezoek aan Boeren met Klasse. Maar zijn ook ideaal tijdens bedrijfsbezoeken van verenigingen of vriendengroepen.

De Provinciale Landbouwkamer financiert tot 3 borden per landbouwbedrijf. De kostprijs van deze panelen bedraagt 20.000 euro.

In totaal gingen 82 landbouwers in op onze oproep. Ze bestelden samen 229 panelen. De borden meten 70 x 100 cm of 90 x 120 cm en zijn door hun grootte makkelijk leesbaar.

SN

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken