Startpagina Bedrijfsnieuws

Corteva neemt Stoller over

Corteva Agriscience tekende een overeenkomst voor de overname van de Stoller Group. Dit is een grote onafhankelijke onwikkelaar van biostimulanten.

Leestijd : 1 min

Biostimulanten bieden boeren duurzame mogelijkheden die een aanvulling vormen op gewasbeschermingsmiddelen, en die collectief kunnen bijdragen aan het aanpakken van wereldwijde uitdagingen rond voedselzekerheid en klimaatverandering, aldus Cortava’s CEO Chuck Magro. Stoller noemt hij een leider in biostimulanten, die een verdere groei van Corteva in dit segment mede mogelijk maakt. In combinatie met Corteva’s R&D-organisatie biedt Stoller een platform voor het uitbreiden van Corteva's biostimulantenactiviteiten.

De markt voor biologische producten zal naar verwachting tot 2035 jaarlijks aanzienlijk groeien en tegen 2035 ongeveer 25% van de totale gewasbeschermingsmarkt vertegenwoordigen. Stoller is de tweede overname die Corteva deed in 2022 voor het biostimulantensegment. Eerder in 2022 kondigde Corteva ook al de overname aan van Symborg, een expert in microbiologische technologieën, gevestigd in Murcia, Spanje. Corteva zal de commerciële en technische sterke punten van Stoller en Symborg samenbrengen als onderdeel van Corteva’s Biologicals-strategie.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken