Startpagina Bedrijfsnieuws

Tiende Biolectric-installatie op het Bolt-platform

Energieplatform Bolt sloot zijn tiende pocketvergistingsinstallatie aan. Hiervoor sloegen ze de handen in elkaar met biotechnologiebedrijf Bioelectric. Samen kunnen ze zo de landbouw verduurzamen.

Leestijd : 1 min

Via de pocketvergister van Biolectric kunnen landbouwers hun mest omzetten in groene stroom. Stroom die ze niet enkel gebruiken om hun eigen bedrijf te voorzien van energie, maar dankzij Bolt ook kunnen aanbieden aan consumenten op de energiemarkt in België.

Biolectric installeerde intussen zo’n 60 pocketvergisters in België, waarvan de tiende installatie nu op het Bolt-platform beschikbaar is.

In vergelijking met zon- en windenergie is bio-energie minder volatiel. Er is 24 op 7 aanvoer van mest en bijgevolg een constante uitvoer van groene energie. Een installatie van Biolectric heeft gemiddeld een vermogen van 20 kW. Waardoor er al snel een overschot van energie is.

Vandaag telt Bolt 10 biogas-installaties van Biolectric-makelij op het platform. Verschillende boeren uit Wuustwezel, het Heuvelland, Ranst, Gozée, Hove, Lokeren, Kalmthout, Wijtshoute, Zulte en Eksaarde delen hun reststroom met huishoudens in België.

In 2009 installeerde Philippe Jans de eerste biogasinstallatie op het melkveebedrijf van Tom De Bontridder in Hove.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken