Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips
Voorgerecht voor vier personen. Koud buiten? Warm op met deze hartige, maar speelse soep met knapperige chips van pastinaak.
Wat heb je nodig?
-200 g knolselder
-300 g pastinaak
-1 extra pastinaak voor de chips
-2 aardappeltjes
-1 zoete ui
-1 teentje knoflook
-1 l groentebouillon
-peper en zout
-50 g boter
-1 koffielepel truffelpuree of enkele druppels truffelolie
Hoe ga je te werk?
Schil de pastinaak en de knolselder en snipper de ui en knoflook. Bak eventjes op in een beetje boter op een zacht vuur. Stoof alles even en blus met de groentebouillon. Voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel. Breng op smaak met peper en zout. Gaar onder gesloten deksel.
Mix tot een gladde soep en werk af met een beetje truffelpuree of druppels truffelolie naar smaak. Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Frituur deze tot chips en serveer ze bij de soep.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.