Startpagina Granen

Nieuwe rassen wintertarwe en triticale op Belgische rassenlijst

Op de Belgische rassenlijst is een nieuw ras triticale opgenomen (Paddle) en 5 nieuwe rassen wintertarwe: WPB Newton, SU Shamal, LG Optimist, LG Farrier en Mindful. Dat meldt het departement Landbouw en Visserij.

Leestijd : 1 min

Het ILVO (ILVO Plant – Gent) en CRA-W ( (Département Productions Agricoles - CRA-W Gembloux) voerden voor de nieuwe rassen wintertarwe en het nieuwe ras triticale vanaf 2020 de officiële rassenproeven uit in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

De officiële veldproeven met de nieuwe rassen wintertarwe werden uitgevoerd in volgende landbouwstreken: Condroz (2), leemstreek (3), zandleemstreek (2) en de Polders (2). Ze werden vergeleken met de standaarden KWS Talent, Chevignon, Avignon, Campesino, Solange CS, Cubitus en SU Ecusson. Hier vind je de opbrengsten, de waarnemingen en de technologische kenmerken

Nieuw ras triticale

De veldproeven met het nieuwe ras triticale werden uitgevoerd in volgende landbouwstreken: zandstreek (1), zandleemstreek (2), leemstreek (1), Ardennen (1) en Jurastreek (1).

Het nieuwe ras werd vergeleken met de standaarden Borodine, Elicsir, Joraki, Bilboquet en Brehat. Hier vind je de opbrengsten, de waarnemingen en de technologische kenmerken.

FVDL/DLV

Lees ook in Granen

Meer artikelen bekijken