Startpagina Aardappelen

De Belgapomprijzen zijn stabiel

De Belgapomprijs voor Fontane op vrijdag 13 januari 2023 bedraagt 250 euro/ton (zonder BTW). Dat is dezelfde prijs als die van de laatste notering.

 

Leestijd : 2 min

Met BTW bedraagt de prijsnotering voor Fontane 265 euro/ton. De marktsteming is vast met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Voor het ras Challenger wordt dezelfde prijsnotering en marktstemming genoteerd als voor het ras Fontane. De Belgapomprijs voor Innovator blijft stabiel op 275 euro/ton (zonder BTW). Met BTW bedraagt de prijsnotering 291,50 euro/ton. De marktstemming is ook hier vast met een aanbod dat kleiner is dan de vraag. Voor het ras Markies is de Belgapomprijs vandaag 260 euro/ton. Met BTW bedraagt de prijs 275,60 euro/ton. De marktstemming is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is of gelijk is aan de vraag. Meest gehanteerde prijs De Belgapomnotering wordt gedefinieerd als de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag, voor de variëteiten Fontane en Challenger, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling. Vrije markt en contracten De wekelijkse Belgapomnotering voor vroege aardappelen (juli-augustus), voor Fontane, Bintje en voor Challenger (bewaarseizoen) geeft een duidelijke indicatie van de evolutie van de vrije aardappelmarkt voor de verwerking van aardappelen tot diepvriesfriet. Daarnaast maken telers, handel en verwerking in steeds grotere mate gebruik van teeltcontracten, die een grotere stabiliteit van de grondstofprijs op het oog hebben. De verhouding tussen beide instrumenten om aardappelen te kopen en verkopen kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Beide componenten dienen in rekening gebracht te worden om de evolutie van de grondstofprijs te volgen. Belgapom

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken