Startpagina kleinvee

Week van het Konijn: 25 januari - 1 februari

Vlaamse klassiekers of verrassende culinaire creaties: tijdens de Week van het Konijn van 25 januari tot en met 1 februari zet VLAM samen met retailers en zelfstandige slagers opnieuw Belgisch konijnenvlees in de kijker.

Leestijd : 2 min

Woensdag is en weer Week van het Konijn. “Konijn met pruimen, oesterzwammen en salie, eenvoudige, klassieke gerechten met konijn blijven het goed doen”, zo vertelt Liliane Driesen, woordvoerder van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. “We blijven fan van onze Vlaamse klassiekers. Konijn past in dat rijtje, maar is ook een échte allround lekkernij waarmee je bijzonder veel variatie kan brengen in de keuken. En net dat willen we met deze 3de editie van de Week van het Konijn in de kijker zetten.”

Troeven

De ijzersterke troeven van konijn: Mager Konijn past perfect in de zoektocht van consumenten naar gezondere gerechten. Wist je dat konijn gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g bevat. Een bout doet het nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g. Konijn van bij ons.

Het konijnenvlees in onze winkels is veelal afkomstig van konijnen uit diervriendelijke parksystemen. België is een voorbeeld voor andere lidstaten op gebied van dierenwelzijn. In ons land worden konijnen gehouden in een systeem van parkhuisvesting, waarbij de konijnen veel ruimte hebben en ze beschikken over hout, stro, hooi en ander knaagmateriaal om hun welzijn te bevorderen. Konijnenvlees is ook een duurzame vleessoort. De voeding van konijnen bestaat uitsluitend uit ‘afvalproducten’ zoals zemelen, zonnepit- of koolzaadschroot of plantaardig vezelrijk ruwvoeder (luzerne, grasmeel en hooi of stro). Al deze grondstoffen zijn lokaal beschikbaar en zeer goed passend in een kringlooplandbouw.

Konijn verveelt nooit op tafel

Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens. Tips en inspiratie vind je op www.dezekeerkonijn.be

SN

Lees ook in kleinvee

Urinewegstenen bij geiten: beter voorkomen dan genezen

kleinvee Doorheen de jaren is er een opvallende stijging te zien in populariteit van geiten als huisdier. Eigenaars verwennen de dieren vaak het liefst met zoveel mogelijk lekkernijen. Helaas betekent dit echter een groot risico voor een aandoening die bij deze diersoort zeer vaak voorkomt, namelijk ‘urolithiasis’.
Meer artikelen bekijken