Startpagina Bedrijfsnieuws

Soiltech bouwt hoogtechnologisch test- en innovatiecentrum

Soiltech, ontwikkelaar en producent van vloeibare bladvoedingsproducten en biostimulanten, is op zijn hoofdlocatie in Biezenmortel gelegen tussen Tilburg en ‘s Hertogenbosch (Nederland) gestart met de bouw van een hoogtechnologisch test- en innovatiecentrum.

Leestijd : 2 min

Het nieuwe gebouw krijgt een omvang van 30 x 20 m en omvat kassen en testruimtes. De faciliteiten vragen een investering van ongeveer 1 miljoen euro.

Toekomstbestendige gewasvoeding

Soiltech ontwikkelt professionele bladvoedingsproducten, bekend onder de naam Optima. Die zijn goed combineerbaar met andere middelen, en zijn samengesteld uit grondstoffen die vanuit milieuoogpunt toekomstbestendig zijn. Om dat te kunnen bereiken is er veel testcapaciteit nodig.

Al sinds 2016 voert Soiltech jaarrond vele gewasproeven uit in een gehuurde proefkas in Nederlands Limburg. Om nog betere testen uit te kunnen voeren zal deze nieuwe eigen proefkas van enkele high-tech installaties voorzien worden. Zo zorgen bijvoorbeeld scherminstallaties en een speciale klimaatregeling er voor dat de condities volledig kunnen worden gesimuleerd zoals die in de praktijk in het veld (kunnen) voorkomen. Daarmee kan Soiltech voorspellen wat de producten in de praktijk doen. Ook de extreme weercondities waarmee de akker- en tuinbouw steeds meer te maken krijgen als gevolg van de klimaatverandering kunnen worden nagebootst. Soiltech ontwikkelt producten die de gewassen door zulke extreme periodes heen helpen.

Duurzaam en gasloos

Het nieuw te bouwen test- en innovatiecentrum wordt natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebouwd, en het wordt volledig gasloos verwarmd. Verwarming zal gebeuren met warmtepompen die draaien op de energie van de zonnepanelen die het bedrijf vorig jaar al ruimschoots heeft geïnstalleerd. Ook het gedeelte van het test- en innovatiecentrum dat achter de kassen zit zal op het dak voorzien worden van zonnepanelen.

De oplevering is voorzien op 1 mei 2023

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken