Startpagina Economie

Belgapomprijs daalt sinds lang

Belgapom deed op vrijdag 17 februari volgende prijsnoteringen:

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger bedraagt 24,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 25,44 euro/100 kg (BTW incl). Dit is een daling met één euro ten opzichte van de vorige weken. De prijsnotering zat namelijk sinds begin december vast op 24,00 euro/100 kg (BTW excl.) Belgapom spreekt van een flauwe aardappelmarkt, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor respectievelijk machinegerooide aardappelen van Bintje, Fontane of Challenger voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Economie

Zal de corridor in de Zwarte Zee standhouden?

Economie In Europa blijft de onzekerheid over de aanvoer van granen uit Oekraïne aanhouden. Er bestaan immers vraagtekens over het standhouden van de graancorridor in de Zwarte Zee en over de nieuwe oogst in Oekraïne in 2023.
Meer artikelen bekijken