Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer versterkt positie in biologische gewasbescherming

Bayer kondigt 2 wereldwijde strategische partnerschappen aan om haar positie in biologische gewasbescherming te versterken.

Leestijd : 2 min

De 2 partnerschappen waarover Bayer spreekt, zijn wereldwijde strategische partnerschappen, met Kimitec en M2i. Op deze manier wil Bayer haar positie in biologische gewasbescherming versterken.

Strategisch partnerschap met Kimitec

Bayer en Kimitec gaan een wereldwijd strategisch partnerschap aan, gericht op het versnellen van de ontwikkeling en commercialisering van biologische oplossingen voor gewasbescherming en biostimulanten.

Kimitec exploiteert het MAAVi Innovation Center, Europa's grootste biotechnologische innovatiehub met 15 jaar ervaring in het onderzoek en de ontdekking van natuurlijke moleculen en verbindingen voor de landbouw. Door de productontwikkelingsexpertise van Bayer met de ontdekkingsmogelijkheden van Kimitec te combineren, wordt de biologische productontwikkeling versneld. Het doel is te komen tot geïntegreerde oplossingen die kunnen worden geschaald en doorontwikkeld via de wereldwijde infrastructuur van Bayer. Dit omvat veldtesten, productondersteuning en commercialisering.

"Bayer zet zich in om telers de voordelen van biologische oplossingen te bieden als onderdeel van een geïntegreerd gewasbeheersysteem, ondersteund door onze toonaangevende (genetische) eigenschappen, gewasbeschermingsmiddelen en digitale hulpmiddelen", aldus Dr. Robert Reiter, hoofd R&D voor de Crop Science-divisie van Bayer. "Elke teler kan profiteren van biologische producten, van zaadbehandeling tot plaagbestrijding", waarbij Reiter verwijst naar de grotere flexibiliteit die het telers biedt.

Exclusieve distributiedeal met M2i

Bayer wordt de exclusieve distributeur van zeer innovatieve, op feromoon gebaseerde biologische producten van de Franse firma M2i. Het betreft producten gericht op (mot) plagen in gewassen zoals steen- en pitvruchten, tomaten en druiven. "Op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de vraag van telers naar veilige en effectieve producten die weinig of geen residu veroorzaken, vormen een belangrijk onderdeel van het biologische portfolio van Bayer", aldus Jens Hartmann, regionaal hoofd voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). "Door de feromoonproducten van M2i samen te brengen met digitale monitoringtoepassingen en de bestaande biologische portfolio van Bayer, kunnen telers het juiste product op het juiste moment toepassen binnen een holistische benadering die hun activiteiten ten goede komt."

"M2i Group is verheugd om met Bayer samen te werken en om onze duurzame gewasbeschermingsproducten naar meer telers over de hele wereld te brengen", aldus Phillippe Guerret, CEO van M2i. “Feromonen vormen een efficiënte en economische manier van gewasbescherming, omdat ze selectief en niet-toxisch zijn en omdat ze op natuurlijke wijze de ontwikkeling van resistentie voorkomen."

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken