Startpagina Agritechnica

2.000 standhouders op komende Agritechnica

Dit jaar is het opnieuw Agritechnica, ‘s werelds grootste vakbeurs voor landbouwmachines in het Duitse Hannover. In november 2021 en februari 2022 werd deze beurs telkens geannuleerd door corona. Voor de editie van 12 tot en met 18 november registreerden alvast 2.000 standhouders.

Leestijd : 2 min

Agritechnica 2023, dat plaatsvindt van 12-18 november 2023 in Hannover, belooft nu al een sterke deelname van exposanten uit binnen- en buitenland. Na het verstrijken van de boekingsdeadline voor 's werelds grootste vakbeurs voor landbouwmachines, maakte de organisator DLG (Duitse Landbouwvereniging) bekend dat 2.000 exposanten uit 49 landen zich hebben aangemeld. Alle toonaangevende landbouwmachinebedrijven zullen vertegenwoordigd zijn. Ook voor de parallelbeurs Systems & Components, de B2B-marktplaats voor de internationale toeleveranciers van landbouwmachines voor de gehele off-highway-sector, hebben zich grote aantallen exposanten aangemeld.

"Zo’n 9 maanden voor aanvang van de beurs, geeft het aantal aanmeldingen tot nu toe op indrukwekkende wijze de uitstekende positie van Agritechnica voor de internationale landbouwmachinesector en haar toeleveranciers weer", zegt Timo Zipf, projectmanager voor Agritechnica. "Als 's werelds grootste handelsbeurs in de branche is Agritechnica niet alleen het toonaangevende internationale zakelijke platform, maar ook een forum voor de wereldwijde professionele uitwisseling van toekomstgerichte gewasproductie."

In 2019 telde Agritechnica evenwel nog 2.800 exposanten.

Groene productiviteit

‘Groene productiviteit’ is het leidende thema van Agritechnica 2023, gericht op de uitdagingen van de moderne akkerbouw: hoe kan landbouw de productiviteit verhogen en tegelijkertijd de bodem, het klimaat en het milieu beschermen? Het beursprogramma van Agritechnica gaat vergezeld van een technisch programma met live-evenementen, demoshows en een nieuwe reeks 'expertpodia'. Hierbij worden onderwerpen belicht zoals slim spuiten, slimme en teledetectie, connectiviteit, autonome landbouwmachines en alternatieve aandrijflijnsystemen, en er wordt ook getoond hoe je in het veld meer efficiëntie kunt bereiken en hulpbronnen kunt besparen door middel van banden, ballast en assistentiesystemen.

Alle informatie over Agritechnica vind je hier.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Agritechnica

Meer artikelen bekijken