Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer verwacht dit jaar minder winst

Het Duitse chemieconcern Bayer verwacht dit jaar minder winst, dat bleek uit de jaarresultaten. Bayer houdt rekening met dalende prijzen voor gewasbeschermingsmiddelen, zoals zijn omstreden middel Roundup.

Leestijd : 1 min

In 2022 realiseerde Bayer nog een omzetstijging van 15% tot 50,7 miljard euro. De brutowinst (ebitda) steeg met meer dan een vijfde tot 13,5 miljard euro. Het chemieconcern, dat ook een vestiging heeft in Antwerpen, scoorde daarmee binnen de verwachtingen van analisten. De nettowinst klokte af op 4,15 miljard euro.

Bayer kon profiteren van prijsstijgingen voor onder meer glyfosaat. Bij sommige medicijnen werd het concern dan weer geconfronteerd met hogere kosten.

Voor het lopende boekjaar verwacht Bayer een lichte omzetgroei tot 51 à 52 miljard euro, en een lagere brutowinst van 12,5 à 13 miljard euro. Later dit jaar neem Werner Baumann na 7 tumultueuze jaren afscheid als topman: hij wordt vervangen door het vroegere hoofd van Roche, Bill Anderson. Deze machtswissel doet ook de speculatie over een mogelijke opsplitsing van het concern -dat zowel actief is in de landbouwsector, farmacie als consumentengoederen- weer oplaaien.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken