Startpagina Paarden

België mooi derde in Nations Cup

De Longines FEI Nations Cup werd dit jaar gesprongen in volle Catalaanse roep om onafhankelijkheid. Dit zette geen domper op het succes van het event waar Nederland schitterde voor de USA. Onze ruiters in Barcelona sleepten een dik verdiende derde plaats uit de brand.

Leestijd : 2 min

Het Belgisch team was opgebouwd rond Pieter Devos/Espoir (BWP – Surcouf de Revel x Laudanum xx), Niels Bruynseels/Cas de Liberté (ZANG – Cracky Z x Chellano Z), Jérôme Guéry/Grand Cru van de Rozenberg (BWP – Malito de Rêve/Heartbreaker) en Grégory Wathelet/Coree (WESTF – Cornet Obolensky (ex- Windows van ’t Costersveld x Liberty Life).

Lauw beginnen, heftig eindigen

Het Belgisch team van Peter Weinberg ging matig van start in de kwalificatie, op Wathelet na, maar herpakte zich in de finale. Pieter Devos eindigde zijn finale met 8 strafpunten en het werden er 4 voor Niels Bruynseels. Jérôme Guéry en Grégory Wathelet daarentegen bleven foutloos. Nog een opsteker voor België was het feit dat slechts vier ruiters foutloos bleven tijdens de twee manches en dat Wathelet er een van was!

Al bij al een prachtige afsluiter van het groene seizoen voor onze springruiters en chef d’équipe Peter Weinberg.

Een keur aan Belgische paarden

Het winnende Nederlandse team kon rekenen op het talent enkele Belgische kleppers:

VDL Glasgow van het Merelsnest (BWP – Nabab de Rêve x Darco), onder het zadel van Jur Vrieling en krachtpatser Don VHP Z (ZANG – Diamant de Semilly x Voltaire), gereden door Harrie Smolders. Bij het Amerikaanse team dat tekende voor een tweede plaats, was HH Azur Gardens Horses (SBS – Thunder vd Zuuthoeve x Sir Lui van de Zuuthoeve) de Belgische eye catcher.

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken