Appel gevuld met speculaas, rozijnen en walnoten
Ben je op zoek naar een gemakkelijk dessert met appel? Probeer dan zeker deze appel gevuld met speculaas, rozijnen en walnoten. Na een uurtje voorbereiding kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
4 appels (Jonagold)
15 g havermout
50 g bruine suiker
15 g speculaas
1 kruidnagel
15 g rozijnen
15 g walnoten
10 g boter
100 ml appelsap
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180° C
Haal het klokhuis uit de appels met een appelboor.
Meng de havermout, bruine suiker, speculaas, kruidnagel, rozijnen en walnoten onder elkaar. Blend grof.
Zet de appels in een ovenschaal en vul de appels met de mengeling. Verdeel de boter over de appels en dek af met aluminiumfolie.
Bak de appels 20 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bak nogmaals 8 à 10 minuten in de oven. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be