Startpagina Voor ons gezin

Appel gevuld met speculaas, rozijnen en walnoten

Ben je op zoek naar een gemakkelijk dessert met appel? Probeer dan zeker deze appel gevuld met speculaas, rozijnen en walnoten. Na een uurtje voorbereiding kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 appels (Jonagold)

15 g havermout

50 g bruine suiker

15 g speculaas

1 kruidnagel

15 g rozijnen

15 g walnoten

10 g boter

100 ml appelsap

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180° C

Haal het klokhuis uit de appels met een appelboor.

Meng de havermout, bruine suiker, speculaas, kruidnagel, rozijnen en walnoten onder elkaar. Blend grof.

Zet de appels in een ovenschaal en vul de appels met de mengeling. Verdeel de boter over de appels en dek af met aluminiumfolie.

Bak de appels 20 minuten in de oven.

Verwijder de folie en bak nogmaals 8 à 10 minuten in de oven. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Vlaamse rozentuin met internationale uitstraling

Tuin In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, op goed 10 km van hartje Brussel, ligt een verborgen pareltje dat rozenliefhebbers van over de hele wereld aantrekt: de rozentuin van het domein Coloma. En toch kennen maar weinig Vlamingen deze unieke plek. De 2,2 ha grote rozentuin vormt samen met het kasteel en de rest van het 15 ha groot domein een heerlijke plaats om een namiddagje te vertoeven.
Meer artikelen bekijken