Startpagina Actueel

“Geraardsbergse cd&v moet kleur bekennen in kazerne-dossier”

Het actiecomité Red De Godsbergkouter vraagt aan de Geraardsbergse cd&v-afdeling om kleur te bekennen. “Die partij heeft heeft zich in Vlaanderen opgeworpen als de verdediger van de boeren en het platteland, maar in de Geraardsbergse coalitie steunen ze het opofferen van 70 ha landbouwgrond voor de bouw van een nieuwe kazerne”, klinkt het in hun oproep aan de lokale christendemocraten.

Leestijd : 2 min

Defensie wil op de Godsbergkouter in Geraardsbergen een ‘kazerne van de toekomst’ bouwen. Liefst 70 ha landbouwgrond van een 20-tal landbouwbedrijven zou hierdoor verloren gaan. Landbouwers en omwonenden hebben eerder al aangegeven de bouw van een nieuwe legerkazerne in Geraardsbergen niet te zien zitten, met zwarte vlaggen, een petitie, een protestwandeling en een tractorenbetoging. Ook Boerenbond en ABS hebben zich reeds achter dit protest geschaard.

Het actiecomité wil de strijd met het stadsbestuur ook juridisch aangaan en heeft naar eigen zeggen de stad in gebreke gesteld omdat ze geen alternatieve locatie overwegen voor de bouw van de kazerne.

Nieuwe open brief

In een nieuwe open brief vraagt het actiecomité duidelijkheid van de lokale afdeling van cd&v. “Door de mogelijke komst van de kazerne onvoorwaardelijk te blijven steunen schiet cd&v Geraardsbergen de toekomst van de jonge boeren in Schendelbeke, Idegem, Smeerebbe-Vloerzegen, Ophasselt en zeg maar in gans Geraardsbergen aan flarden. Wie durft openlijk voor zijn of haar standpunt uitkomen? Wij verwachten tegen 31 maart van hen een antwoord op de vraag of ze voor of tegen de bouw van een kazerne op 70cha Vlaamse landbouwgrond zijn.”

Filip Van der Linden

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken