Startpagina Granen

Bladluisaantasting op zelfde niveau in wintergranen

De bladluisaantasting verminderde afgelopen winter niet zoals verhoopt. Deze bleef zelfs eerder op eenzelfde niveau, weliswaar met grote verschillen tussen percelen. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen in hun graanbericht op 24 maart.

Leestijd : 1 min

Bij het begin van de lente is de bladluisdruk einde winter geëvalueerd. Deze evaluatie gebeurde op 50 Vlaamse percelen, 28 percelen wintergerst, 19 percelen wintertarwe en 3 percelen triticale.

Op het gros van de onbehandelde percelen worden levende bladluizen waargenomen. Toch zijn er ook percelen nog bladluisvrij, zeker behandelde percelen, maar ook onbehandelde percelen. Op deze percelen is geen behandeling nodig. Een correcte evaluatie per perceel is dus aan te bevelen.

Op het einde van de winter wordt een bladluisbehandeling aanbevolen vanaf het ogenblik dat er levende bladluizen aanwezig zijn. In de tolerante variëteiten moet niet behandeld worden.

Meer info krijg je via het graanbericht.

LCG

Lees ook in Granen

Actualiteiten in de graanteelt besproken

Granen Tijdens de graanavonden van het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) gaven Bram Vervisch en Jonas Claeys van Inagro én coördinatoren (LCG) toelichting bij actualiteiten in de graanteelt.
Meer artikelen bekijken