Startpagina Voor ons gezin

Varkensoester met venkelpuree en geroosterde wortelen

Een mager en mals stukje vlees met venkelpuree, geroosterde wortelen en zelfgemaakte kruidenolie, dat is genot op je bord. Je hebt zo’n 35 minuutjes nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

4 varkensoesters

1 bussel wortel

2 venkels

4 el plattekaas (magere)

0,50 kl venkelzaad

olijfolie

0,50 kl gedroogde tijm

0,50 kl korianderzaad

0,50 kl komijnzaad

peper

zout

8 takjes venkels

Voor de kruidenolie:

30 ml olijfolie

2 el peterselie (fijngehakt)

2 el basilicum (fijngehakt)

2 el bieslook (fijngehakt)

1 teentje knoflook

Hoe ga je te werk?

Maak de venkelpuree:

Snij de venkel in tweeën en verwijder de harde kern, snij vervolgens de venkel fijn.

Stoof de venkel aan in wat olijfolie, verkruimel er een groentebouillonblokje over en voeg een beetje water toe. Laat onder deksel garen.

Giet eventueel overige vocht af en pureer de venkel. Voeg de plattekaas toe en breng verder op smaak met peper.

Maak de wortelen:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schraap de wortelen schoon, laat ze op hun gehelen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Meng de tijm, koriander, komijn en venkelzaad. Sprenkel eerst olijfolie over de wortelen en strooi hier de kruidenmengeling over.

Plaats gedurende 25 minuten in de oven.

Maak de kruidenolie:

Doe al de gehakte kruiden, knoflook en olie in een blendertje en mix fijn, breng verder op smaak met peper en zout.

Maak het vlees klaar:

Bak de varkensoester kort op een hoog vuur in een pan met wat olijfolie, aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.

En verder:

Serveer met de venkelpuree, de geroosterde wortelen en de kruidenolie. Werk af met verse venkel.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken