Startpagina Vleesvee

Steeds meer Vlaamse vleesveehouders kiezen voor Blonde d’Aquitaine

Het vleesras Blonde d’Aquitaine had vroeger geen al te beste reputatie bij Vlaamse boeren, maar dat is onterecht. Je ziet dit ras dan ook steeds vaker opduiken. Landbouwleven ging praten met Filip Coussens, een jonge vleesveehouder uit Zottegem die enkele jaren geleden startte met dit ras.

De familie Coussens boert voorlopig nog op 2 plaatsen. De ouderlijke hoeve ligt in parkgebied. Eind dit jaar worden de activiteiten daar stopgezet, omdat er geen moderniseringen mogelijk zijn. De vergunningen kunnen immers niet worden verlengd. In 2016 kregen ze de kans om 1 km verderop een nieuw bedrijf te starten. Omdat alle opties daarbij open lagen, kozen Filip en zijn familie ervoor om te stoppen met melkvee en om te starten met vleesvee.

“Dat was zeker geen gemakkelijke keuze,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken