Startpagina Bedrijfsnieuws

App helpt om juiste spanning te vinden voor landbouwbanden

Er is een nieuwe smartphone-app die helpt om de juiste bandenspanning te vinden voor landbouwbanden van verschillende merken.

Leestijd : 1 min

Alle bandenfabrikanten zijn het eens over het belang van de juiste bandenspanning om de prestaties van hun banden te garanderen. In de landbouw, door de grote verscheidenheid aan machines, werktuigen en inzet, is het regelmatig aanpassen van de bandenspanning des te belangrijker. Alleen zo kunnen de levensduur, tractie, brandstofverbruik en bescherming van de bodem door de band gegarandeerd worden.

Na het vaststellen van de asbelasting en rijsnelheid, moet de boer of loonwerker op zoek naar de juiste bandenspanning volgens het advies van de bandenfabrikant, maar waar is deze te vinden? In het databoek, op een productblad, op de website van de fabrikant of bij de bandendealer? Omdat het vinden van de juiste bandenspanning tijdrovend kan zijn, wordt de spanning vaak algemeen gekozen, ten koste van de maximale prestaties.

Alle merken

Zich bewust van deze uitdaging, hebben de belangrijkste bandenfabrikanten samengewerkt aan een gemeenschappelijke oplossing: de Agro-Tyre-Pressure App. Deze app is volgens de initiatiefnemers de enige die de databases (spanning, belasting en snelheid) van verschillende fabrikanten combineert.

Zo biedt de Agro-Tyre-Pressure App eenvoudig en snel toegang tot de juiste bandenspanning, door per merk en maat de juiste snelheid en belasting te selecteren.

Je kan deze app downloaden op je gsm via de Google Play Store.

Vredestein

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken