Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere start assemblage in België

Negen jaar nadat de laatste Ford van de band reed, zullen aan de Mondeolaan in Genk opnieuw voertuigen worden gemaakt. In het najaar start Rhenus Automotive er met de assemblage van landbouwvoertuigen van het Amerikaanse merk John Deere, zo staat op 12 april in de kranten van Mediahuis.

Leestijd : 1 min

 Het gaat om de assemblage van tractoren, zitmaaiers en terreinvoertuigen. Op 1 november gaat de productie van start in de voormalige hallen van SML, dat een toeleverancier was van Ford Genk en dat in 2016 werd overgenomen door de autotak van de Duitse groep Rhenus.

Miljoenen investeren

De komende maanden worden miljoenen geïnvesteerd in de infrastructuur en assemblagelijnen. Vanaf juni zal de eerste nieuwe assemblagelijn in gebruik genomen worden.

Precieze cijfers worden nog niet genoemd, maar volgens onder meer Het Belang van Limburg zullen er jaarlijks verscheidene duizenden voertuigen worden geassembleerd. Het contract is goed voor enkele tientallen nieuwe jobs bij Rhenus Automotive.

Europa

De belangrijkste fabrieken van John Deere zijn gevestigd in de Verenigde Staten. In Europa heeft deze producent reeds fabrieken in o.m. Duitsland, Frankrijk en Nederland. In de John Deere-fabriek in de Duitse stad Mannheim werd zopas nog gevierd dat de kaap van 2 miljoen geproduceerde tractoren werd gerond. 3.300 werknemers laten in Mannheim elk jaar afgerond 40.000 tractoren van de band rollen.

Belga/FVDL

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken