Startpagina Actueel

Nieuwe partij ‘Gezond Burger Verstand Vlaanderen’ opgericht

Na het succes van de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) in Nederland, start er ook in Vlaanderen een nieuwe partij: GBVV. De afkorting staat voor Gezond Burger Verstand Vlaanderen. De partij streeft naar een gezond Vlaanderen dat op een verstandige manier bestuurd wordt in het voordeel van elke burger. Hun motto vertrekt vanuit ‘gezond boerenverstand’.

Leestijd : 1 min

De oprichters van GBVV geven aan een politieke partij te zijn voor nuchtere mensen: voor iedereen die hard werkt en gewoon zijn belastingen betaalt, zijn kinderen opvoedt of zijn ouders verzorgt, vrijwilligerswerk doet of geniet van zijn ‘oude’ of ‘minder oude’ dag.

De partij vindt dat er nood is aan bestuurders met gezond verstand, met kennis van zaken, die met beide voeten op de grond en in de realiteit staan. Voor de partijleden is het belangrijk dat er minder, maar betere en duidelijke regelgeving komt, zodat er een flexibele arbeidsmarkt ontstaat waarin werken en ondernemen financieel beloond wordt. De overheid zou zich moeten focussen op zaken waarvoor ze verantwoordelijk is en minder energie steken in onzinnige regels en bureaucratie.

“Wij geven de burger terug een stem, respect en een toekomstvisie”, staat in het groot op hun website www.gbvv.be te lezen.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken