Startpagina Vleesvee

Brouns: Kweekvlees kan een deel zijn van de transitie van onze landbouw

Italië wil kweekvlees verbieden. Voor Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) is kweekvlees een onderdeel van de Vlaamse eiwitstrategie. “Maar als de biefstuk van de lokale witblauwproducent uit Sint-Truiden vervangen wordt door een lapje kweekvlees van een Amerikaanse multinational, dan zul je in mij geen voorstander vinden.”

Kweekvlees, ook slachtvrij vlees genoemd, is vlees dat gekweekt wordt uit dierlijke stamcellen die men in een reactor laat ontwikkelen, zonder dat er bij die ontwikkeling nog een dier aan te pas komt. Deze ‘celcultuur’ lijkt op de traditionele fermentatie van bier en yoghurt.

In de Verenigde Staten is er al een aanzet om de productie van kweekvlees op gang te brengen. Italië wil de productie van kweekvlees dan weer verbieden.

Begrip voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken