Startpagina Voor ons gezin

Salade met gegrilde asperges

Geef je asperges nog meer smaak door ze kort te grillen. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met veldsla en rucola. Na 35 minuutjes kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

600 g witte asperges

1 teentje knoflook

1 bosje veldsla

100 g rucola

60 g amandelschilfers

Voor de dressing

10 takjes bieslook

100 g yoghurt

2 el mayonaise

1 kl grove mosterd

0,50 citroen

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Kook de asperges:

Schil de asperges en verwijder het onderste harde deel.

Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de asperges toe. Laat 1 minuut meekoken, zet de pan van het vuur en laat 10 minuten staan of tot de asperges net beetgaar zijn.

Giet af en laat meteen schrikken onder koud water. Leg ze op een handdoek.

Maak de dressing:

Hak de bieslook fijn.

Meng de bieslook met de yoghurt, mayonaise, mosterd, 1-2 eetlepels citroensap en peper en zout.

En verder:

Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

Halveer de asperges in de lengte. Meng ze met een scheutje olijfolie en enkele druppels citroensap.

Kruid met peper en zout en grill ze aan beide kanten op een hete grill of in een hete grillpan.

Spoel de veldsla en rucola, zwier droog.

Maak de salade:

Vorm een gemengd slaatje met de veldsla, rucola, gegrilde asperges, de dressing en de amandelschilfers. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken