Startpagina Paarden

Zwarte dag voor het Belgisch trekpaard!

Als paardenliefhebber houd ik van de natuur, het milieu en ben ik voorstander van dierenwelzijn. Want ik houd van mijn dieren (Belgische trekpaarden). Wat de nieuwe wetgeving van minister Ben Weyts betreft, die er gekomen is onder druk van de dictatuur van de zogenaamde dierenwelzijners, met het verbieden van geblokstaarte paarden op prijskampen, is het begin van het einde ingetreden. Dit is het begin van het einde van het verder bestaan van het Belgisch Trekpaard.

Leestijd : 2 min

Want hier draagt het paard geen ooglappen, wel de minister. Al de argumenten die de minister aanhaalt zijn gebaseerd op uitspraken van niet-fokkers van het Belgisch Trekpaard. Wat het bloktaarten betreft, deze ingreep wordt pijnloos, vrij van ontstekingen uitgevoerd door de veeartsen op een zeer deskundige wijze. Wat is er mooi aan een lange staart in het voorjaar vol stront? Neen, uw besluit is geen aanslag, mijnheer de minister, maar pure moord op het verder bestaan van het Belgisch Trekpaard. En wanneer vliegen niet achteraan op het paard kunnen zitten, verplaatsen ze zich naar het hoofd rond de ogen met als gevolg oogontsteking. En wat is het volgende: geen hengsten meer castreren, geen trekpaarden meer laten trekken, geen bit meer, paarden niet meer onder het zadel en wat nog allemaal?

Neen, een Belgisch trekpaard zal nooit meer hetzelfde zijn en zal verdwijnen in het niets. Zoals de mammoet en vele andere diersoorten zal ook dit mooi paardenras er niet meer zijn. Wat eens de trots van Brabant was, smaakt vandaag bitter als gal.

J.V.M. uit M.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken