Startpagina Paarden

Eerste titel voor Kissy Eerlings

In de hoogste klasse Zwaar streden 12 combinaties na 2 foutloze omlopen in de barrage, waaronder Jan Caers met 3 paarden. Helaas kon hij niet foutloos blijven.

Leestijd : 1 min

De enige die daarin lukte was de Limburgse provinciale kampioene Kissy Eerlings uit Opglabbeek met Kometh von der Weretherbach (Didas de L’esperance). Het was haar allereerste nationale LRV-titel. Tweede werd Nick Adriaensen uit Rijkevorsel met de zelfgefokte Izzy van de Middelstede (Cicero). Jammer van die ene fout.

Verder waren de ereplaatsen voor: Jeroen Geerts uit Sint-Lenaarts met Atoucha V.D. (Casantos), Jan Caers en Coming Home Z (Calvaro Z), Amber Goethals (Bassevelde) en Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte).Velen hadden gegokt op Raf Kooremans (BP Fariska) en Ben Thiry (Cadis Z), maar deze keer lukt het niet.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken