Startpagina Bedrijfsnieuws

Veilingplatform TBAuctions neemt Epic-Auctions over

Het internationale online veilingplatform TBAuctions versterkt met de overname van het Nederlandse Epic-Auctions haar positie op de Europese online veilingmarkt.

Leestijd : 1 min

Met deze uitbreiding zet het moederbedrijf van Troostwijk Auctions en andere online veilingmerken in België, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke stap in het vergroten van de Europese online veilingmarkt en het bieden van één pan-Europees platform met een breed internationaal bereik en een grotere biedersbasis.

De activiteiten van Epic-Auctions, dat zich met name richt op de agrarische markt en de grondverzet-, transport- en bouwsector, sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher al deel uitmaken van Troostwijk Auctions. CEO Herberth Samsom van TBAuctions: “Epic-Auctions past uitstekend bij onze bestaande business. Hun internationale biedersbasis is een belangrijke aanvulling voor een snellere uitbreiding van onze Europese activiteiten.”

Epic-Auctions voegt jaarlijks 10.000 kavels, 30 miljoen aan hameromzet, 500 verkopers en 3.000 kopers toe aan de groei van TBAuctions. Een groei die naast overnames in zowel Nederland als in Europa voor een groot deel organisch is.

“Europese veilinghuizen hebben interesse om onderdeel te worden van de TBAuctions groep”, zegt Samsom, “de ‘gamechanger’ is het door onszelf ontwikkelde online veilingplatform Atlas. Deze technologie stelt ons in staat snel andere veilinghuizen op ons platform te integreren, waardoor onze biedersbasis groeit en onze relevantie voor verkopers steeds groter wordt. Dit trekt vervolgens weer meer bieders aan: een vliegwielwerking die ervoor zorgt dat onze internationale marktpositie steeds steviger wordt.”

TBAuctions

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken