Startpagina Paarden

Nieuwe thuishaven voor Brugse koetspaarden

De nieuwe stalgebouwen van Hippo Agri, bedrijf achter een aantal Brugse koetspaarden van Mark en Mathias Wentein, opende recent haar deuren.

Leestijd : 2 min

Hippo Revue is 30 jaar jong en de nieuwe stal van Hippo Agri is een feit. Deze twee mijlpalen voor de familie Wentein werden feestelijk opgeluisterd met een opendeurdag. Het grote publiek kon er terecht voor tal van activiteiten.

Hoefgekletter op de kasseien

Even voor 9 uur in de ochtend in de Brugse binnenstad draven de koetspaarden van Hippo Agri naar hun werkplek. Honkvast op tijd en veelal dwars door het drukke verkeer. Iedere Bruggeling kent hun dynamisch hoefgekletter in de nog vrij stille stad en de strohoedjes die de koetsiers van Hippo Agri typeren.

Wie is eigenlijk niet benieuwd naar de thuishaven van deze paarden? Paarden die onlosmakelijk verbonden zijn met al het moois dat het idyllische Brugge te bieden heeft.

Project op maat van het paard

De stal van Hippo Agri is een realisatie van Willy Naessens by Snoeck. Het complex omvat een 27-tal boxen die niet allemaal dezelfde grootte hebben, gezien de paarden onderling ook wel van maat verschillen. Ook aan enkele merrieboxen werd gedacht.

“Wij zijn blij dat de stal voor de winter in gebruik kon worden genomen”, benadrukt Mathias Wentein. Dit heeft meer dan een reden en dit heeft alles te maken met het welzijn van paard en mens.

Accent op licht en ruimte

De nieuwe stallen zijn bijzonder praktisch ingericht met deuren die volledig openen zodat er machinaal uitgemest kan worden. Stro en hooi hebben hun opslag boven de boxen en grote poorten maken de toegang makkelijk voor de leveranciers ervan. Ruimte en licht waren belangrijk voor de paarden. Ook rondom de stal, want na een dag voor de koets krijgen de koetspaarden twee dagen rust op de weide. Alles in en rond het nieuwe complex ademt rust en ‘paardige’ aanpak uit.

Mathias Wentein: “Ook aan onze koetsiers werd gedacht. Er werd binnen genoeg ruimte voorzien voor een wasbox. De paarden kunnen ook binnen worden opgetuigd. Aldus vertrekken paard en koetsier droog naar Brugge”.

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken