Startpagina kleinvee

Geitenstal uitgebrand in Bever, twintigtal dieren omgekomen

In het Vlaams-Brabantse Bever heeft in de nacht van 26 juni een zware brand gewoed in een boerderij. Daarbij brandde een geitenstal volledig uit. Een 250-tal dieren konden gered worden, maar een twintigtal anderen bleven in de brand. Dat melden de hulpdiensten.

Leestijd : 1 min

Het vuur in de stal langs Puydt in Bever werd maandagavond rond 23.00 uur opgemerkt door omwonenden. Die verwittigden meteen de brandweer Vlaams-Brabant West, die met verschillende ploegen ter plaatse kwam. In de loods stonden verschillende landbouwmachines, en lag stro en hooi opgestapeld, terwijl in de aanpalende stal een paar honderd geiten zaten. De brandweer en de landbouwer konden nog zowat 250 dieren uit de stal halen en naar een weide brengen, maar uiteindelijk liepen de temperaturen in de stal te hoog op en werd het te gevaarlijk, zodat een twintigtal dieren in de brand bleven.

Na ruim 3 kwartier blussen was de brand onder controle, maar de schade aan de loods is groot. De brandweer heeft ook de hele nacht moeten nablussen, en zal vandaag 27 juni nog verschillende uren in de weer zijn. Al het hooi en stro moet namelijk uit de loods gehaald worden en volledig geblust worden om heropflakkeringen te vermijden. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Belga

Lees ook in kleinvee

Terug veel belangstelling voor voorlichtingsvergaderingen

kleinvee Naar jaarlijkse gewoonte ging onlangs op 3 plaatsen in Vlaanderen een voorlichtingsvergadering voor schapenhouders door georganiseerd door het Praktijkcentrum voor Kleine Herkauwers (PCKH). Deze vergaderingen werden telkens gekoppeld aan een bedrijfsbezoek.
Meer artikelen bekijken