Startpagina Bedrijfsnieuws

Joskin verdeelt niet langer Sulky

Vanaf september 2023 wijzigt de verdeling van de Sulky machines in België. Een eigen distributienetwerk wordt opgezet in plaats van te werken met een invoerder.

Leestijd : 2 min

De constante uitbreiding van het productportfolio van premium merken in de landbouwmechanisatie, creëert voor overlappen in het aanbod van invoerders en dealers. Fabrikanten moeten dus op zoek naar nieuwe evenwichten, dit geldt ook voor de merken Sulky, Prolog en Sky Agriculture die behoren tot de groep Burel.

Andere opportuniteiten

De groep Burel heeft de wil om zelf rechtstreeks de machines van Sulky te commercialiseren op de Belgische markt en er de bijhorende marketing ervoor te verzorgen. Het voornemen van de groep Burel is om zelf een distributienetwerk in België op te richten dat direct beheerd wordt door eigen personeel.

Sinds 1989 wordt de invoer van Sulky bij ons verzorgd door Joskin/DistriTech. Zij aanvaarden de wijziging in de verdeling van Sulky omwille van 2 redenen. Vooreerst begrijpen ze de visie van de groep Burel. Verder zorgt het verdwijnen van Sulky in het aanbod van DistriTech voor meer ruimte voor de merken Rauch, Brevi en Bednar.

Continuïteit verzekeren

De families Burel en Joskin engageerden zich tot een akkoord om vanaf september 2023 een vlotte overgang te verzekeren voor de verdeling van de Sulky machines. Ze willen het vertrouwen van de klanten in hun bedrijven en producten respecteren. Joskin/DistriTech verzorgt de na-verkoop en wisselstukkenvoorziening van Sulky de komende 2 jaar of de tijd die Burel nodig heeft om zijn nieuwe distributiestructuur op te zetten in België.

Voor de betrokken bedrijven is het belangrijk dat de overdracht vlot verloopt en de klanten op een goede service kunnen blijven vertrouwen.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken