Startpagina Granen

Paus roept Rusland op tot hervatting graandeal

Paus Franciscus heeft Rusland opgeroepen om opnieuw toe te treden tot het graanakkoord met Oekraïne en Turkije. Rusland heeft immers het Zwarte Zee-initiatief voor de export van Oekraïens graan niet verlengd.

Leestijd : 1 min

Ik doe een oproep aan mijn broeders, de regerenden van de Russische Federatie, opdat het Zwarte Zee-initiatief weer hersteld wordt en het graan veilig getransporteerd wordt, aldus de paus, zondag 30 juli 2023 bij het traditionele gebed voor ongeveer 11.000 gelovigen op het Sint-Pietersplein in Rome.

De paus herinnerde opnieuw aan het leed van de Oekraïners door de Russische agressie. De oorlog verwoest alles, ook het graan. Dat is een zware belediging aan God. Het graan is volgens de paus een geschenk om de mensheid te voeden. De Oekraïense president Volodimir Zelenski noemde de oproep van de paus belangrijk, om de hele wereld en vooral de bevolkingen van Afrika en Azië, die het meest onder het gevaar van honger lijden, te beschermen van een voedingscrisis.

Belga

Lees ook in Granen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken