Startpagina Bedrijfsnieuws

Adviesbureau Creafarm verhuist naar Roeselare

Creafarm, een onafhankelijk studie – en adviesbureau voor landbouw, KMO en particulieren, verhuisde in juni naar een nieuwe locatie in Roeselare. De eerdere locatie in Harelbeke werd te klein, en de nieuwe is exact wat ze zochten.

Leestijd : 2 min

Kurt Hoorne en Dirk Verbauwhede kregen in het begin van hun professionele carrière, als veevoederverkoper, regelmatig vragen van veehouders om hen te ondersteunen bij allerlei administratieve verplichtingen. Gericht milieu- en omgevingsadvies groeide voor hen uit tot een volwaardige zelfstandige activiteit, met almaar meer expertisedomeinen.

“Aanvankelijk lag de klemtoon vooral op het ontzorgen en begeleiden van landbouwers inzake milieu- en bouwvergunningen. We staan ook in voor bemiddeling, behartigen de administratie en verrichten allerlei studiewerk rond milieugerichte dossiers, veelal over emissies”, legt verantwoordelijke Veerle Verhaeghe uit.

“Landbouwer zijn, is anno 2023 sowieso al erg uitdagend. Het lijkt nog complexer voor wie zich alleen doorheen de Vlaamse milieuregelgeving moet worstelen. Daarvoor kan je terugvallen op een gespecialiseerde gids van Creafarm voor alle administratieve verplichtingen.”

Uitgebreide dienstverlening

Landbouwers kloppen aan bij op Creafarm voor de meest uiteenlopende verplichtingen. “Wij ontfermen ons over de verplichte voorjaarsadministratie, gaande van de mestbankaangifte, de VMM-aangifte en de verzamelaanvraag”, gaat Veerle verder. “Daarnaast verzorgen we het Integraal Milieujaarverslag (IMJV) en staan we in voor advies en begeleiding inzake de mestwetgeving en GLB. We staan eveneens in voor de opstelling en begeleiding van omgevingsaanvragen en de opmaak van MER-screenings, geurstudies en passende beoordelingen. Ook de begeleiding bij VLIF-aanvragen is belangrijk: op die manier maak je als land- en/of tuinbouwbedrijf kans op steun. Taxaties en administratieve begeleiding bij overnames, zijn eveneens een belangrijke pijler geworden.

Intussen vonden ook steeds meer bestuurders van kmo’s de weg naar Creafarm. “Daardoor zijn we gaan nadenken om ook voor die doelgroep als gids doorheen het labyrint van de Vlaamse milieuwetgeving te functioneren. Dat heeft in 2022 tot de geboorte van Adviron geleid”, verduidelijkt zaakvoerder Kurt Hoorne.

Doordat er nood was aan meer kantoorruimte, moest Kurt op zoek naar een nieuwe locatie. Dat vonden ze in Roeselare, in het voormalige pand van Quaestor. Het nieuwe gebouw, waar ze sinds juni in zitten, heeft een comfortabel landschapskantoor, een aantal telefooncellen, 5 vergaderruimtes en een groot archieflokaal waar het bedrijf al haar dossiers kan bewaren.

Zichtlocatie

“Op de nieuwe locatie zullen we nog klantgerichter kunnen werken”, pikt Veerle Verhaeghe in. “We organiseren almaar meer overlegmomenten op ons kantoor, wat bijdraagt tot kwalitatieve dienstverlening. Bovendien kunnen we dat nu doen vanuit het commerciële hart van West-Vlaanderen. Ook naar zichtbaarheid toe, is Hof ter Weze een grote troef. Gemotiveerde mensen zijn altijd welkom, want de komende jaren zullen we ons team sowieso verder uitbreiden.”

 “De sleutel naar succes? Oplossingen vinden op basis van gezond boerenverstand”, besluit Kurt.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken