Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe generatie Phyton bij AVR

AVR brengt met de Phyton een nieuwe generatie dubbele transportband uit.

Leestijd : 1 min

De duoverlengband biedt volgens de fabrikant een hoge capaciteit en aardappelvriendelijkheid. AVR noemt de Python ook eenvoudig te verplaatsen en gebruiksvriendelijk, gebouwd rond een stabiel en stevig frame.

De machine is zo ontworpen dat beide transportbanden in alle gewenste hoeken ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst. Dankzij de onafhankelijke hoogteverstelling van in- en uitstort en de elektrische lengteverstelling kan de Python bovendien op iedere plaats in de lijn ingeschakeld worden.

De tandemconstructie met 4 zwenk-wielen en de 360°-draaibare hoofdwielen laat het dan weer toe dat de machine gemakkelijk door één enkele persoon wordt verplaatst.

Capaciteit met kwaliteit gecombineerd

Door het ontwerp van de transportbanden met opstaande randen komt het product niet rechtstreeks in contact met de metalen framedelen, wat een uitermate zachte stroom van het product garandeert. Ook de overgang tussen de eerste en tweede transportband is volledig instelbaar. In combinatie met een trommeldiameter van slechts 160 mm worden valhoogtes tot een minimum herleid.

De opstaande randen creëren daarnaast een trogvorm die ervoor zorgt dat een groot volume verplaatst kan worden. Daarbij blijft het middenstuk van de trogvorm volledig vlak, waardoor de Python zich uitstekend leent om manueel de oogst te lezen.

De Python is verkrijgbaar in 2 lengtematen: een duoband bestaand uit 2 transportbanden van 7 m, en een versie met2 transportbanden van 9 m lang.

AVR

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken