Startpagina Paarden

Kunst en Ambachten op het Hof

Leestijd : 1 min

De Landelijke Gilde Izegem-Kachtem-Emelgem pakte op dinsdag 15 augustus uit met een kunstwandeling ‘Kunst en Ambachten op het Hof’. Via een wandeling van ongeveer 5 km werden een 8-tal landbouwbedrijven of landelijke woningen aangedaan. In oude en nieuwe gebouwen, zoals schuren, kelders, stallingen en serres, lieten ze de bezoekers werken van meerdere kunstenaars bewonderen.

Dit jaar was het centrale thema paardenkracht. Naast enkele kunstwerken rond dit thema kon je het Belgisch trekpaard in z’n volle glorie aan het werk zien tijdens een ploegdag op de hoeve van Pieter en Veronique Stragier-Wouters. Het werd een zonovergoten dag, met meer dan 30 °C op de thermometer. Een vliegend tapijt werd voor de gelegenheid vervangen door een ritje met een oude boerenkar in correlatie met de hoeve.

Ann Muys

Lees ook in Paarden

Grégory Wathelet lanceert België in de Wereldbeker

Paarden Het was op de tanden bijten op zondagnamiddag 4 november tijdens de wereldbekermanche jumping op Equita Lyon. Het publiek hoopte op een zege in eigen rangen van Julien Epaillard, maar Grégory Wathelet stak hem de loef af… met brio en met Bond, Jamesbond!
Meer artikelen bekijken