Startpagina Economie

Hoge inflatie in Europa blijft duren

De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, blijft hardnekkig boven de 6% hangen. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek. De Portugese regering heeft dan weer door de hoge inflatie het nultarief voor btw op basisvoeding verlengd.

Leestijd : 1 min

De inflatie in Duitsland in augustus bedroeg 6,1%. Dit is een bevestiging van een eerdere raming. Na een stijging van de levensduurte naar 6,4% in juni volgde een daling naar 6,2% in juli en dus 6,1% in augustus. Prijsstijgingen van vooral voeding en ook energie maken dat de inflatie in Duitsland hoog blijft.

Portugal: nultarief btw duurt voort

In april werd de btw op een korf van 46 basisproducten - onder meer fruit, groenten, vlees, vis, zuivel - naar nul gebracht. Die maatregel wordt nu verlengd tot minstens het einde van het jaar, zo besliste de regering. Bedoeling is de gezinnen te beschermen tegen de hoge inflatie.

Belga

Lees ook in Economie

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken