Startpagina Economie

Maatwerkbedrijf De Winning schrapt 20 banen

Bij De Winning zullen minstens 20 mensen hun werk verliezen, dat heeft het Limburgse maatwerkbedrijf bekend gemaakt.

Leestijd : 1 min

Na een lange tijd verliesdraaien, sluit het bedrijf de afdeling KarWij, waar mensen met de grootste zorgnood aan de slag zijn. “We moeten nu reorganiseren zodat de rest van onze activiteiten kunnen blijven draaien”, klinkt het.

De afdeling KarWij dekt zo'n 20 % van de activiteiten van De Winning, met een focus op biologische landbouw en horeca. Concreet gaat het om 73 medewerkers, onder wie 43 met een arbeidscontract en een 30-tal met een zorgstatuut.

De winning probeert zo veel mogelijk van de 43 personeelsleden aan boord te houden, zowel begeleiders als maatwerkers. Dat doen ze bijvoorbeeld door hen te heroriënteren naar hun winstgevende groendienst. Bij 13 personen zal dat mogelijks niet lukken. Ook van de mensen met een zorgstatuut zal waarschijnlijk slechts de helft kunnen blijven.

“De voorbije 10 jaar is het aandeel subsidies in ons budget jaarlijks met een procent gezakt. Rond 2010 kwamen 51 % van onze middelen van subsidies, terwijl dat nu nog maar 40 % is”, legt directeur Filip Vanlommel uit. “Bij activiteiten van onze afdeling Groendoeners lukt dat. Maar voor een sector als landbouw, die het sowieso moeilijk heeft, gaat dat niet langer.”

Belga

Lees ook in Economie

Voedermarkt in weken 22-23: Graanmarkt vergt opvolging

Granen De graanmarkt wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen, voornamelijk gedreven door weersomstandigheden en geopolitieke factoren. Opvolging is noodzakelijk, aangezien deze uitdagingen een directe invloed kunnen hebben op de prijs en beschikbaarheid van graan op de wereldmarkt.
Meer artikelen bekijken