Startpagina Paarden

Nationale show Belgische Welsh Pony

Leestijd : 2 min

Op de landbouwdag in Heist-op-den-Berg gaat jaarlijks de nationale show door van de Welsh Pony, een gebeuren waarnaar de fokkers en liefhebbers reikhalzend uitkijken. Er werd gestart met de sectie A jeugdrubrieken. Singels Superstar, de vosse jaarling merrie van Alex De Croock, won haar klas en werd reserve jeugdkampioene sectie A. Bij de tweejarigen won Roel Van Munster met Welsh Stella, eveneens een vosse merrie met goede bewegingen. Jeugdkampioene sectie A werd de reekswinnaar bij de driejarigen, nl. de mooie bruine merrie Wiekslags Finally A Girl van J. Antheunis-Louys uit Waarschoot.

In de sectie B bracht Ben Dierick uit Oostakker zijn eigen gefokte Laurierhof Jewel voor. Ze werd reekswinnaar, jeugdkampioene sectie B maar ook overall reserve youngstock champion.

In sectie C won de driejarige palomino hengst, gekend voor zijn prachtige bewegingen. Hij werd reekswinnaar, alsook reserve jeugdkampioen sectie C.

Danny Daelemans uit Puurs won bij de driejarigen sectie D met zijn eigen gefokte Liezelshof Santa Maria. Zij werd eveneens jeugdkampioene sectie D en later op de dag reserve sectie D kampioene. Stal ’t Oud Molenhuis bracht de jonge goedgekeurde hengst naar de nationale show. Hij werd jeugdkampioen van de sectie Part Breds.

A. Van Havermaet won de klas bij de ruinen met Vierhoek’s Tygo, een allround pony. Sectie A merrieklas werd gewonnen door Voermanhof Sweet Melody van Marc en Anita Aerts. Ze werd sectie A kampioene. Karine Daelemans won met haar eigen gefokte diepe merrie Driesjeshoeve Summer Princess bij de merries sectie C. Hieraan werd later het sectie C kampioenschap toegevoegd.

Het dagkampioenschap werd gewonnen door de Belgisch gefokte Voermanhof Sweet Melody van Anita en Marc Aerts uit Putte. De pony was op het einde van de dag nog even fris als bij de eerste keer in de ring. Naast haar mocht de jonge sectie B merrie Laurierhof Jewel zich opstellen als reserve dagkampioen. Deze jonge beloftevolle pony beschikt eveneens over een prachtig front en belijning.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken