Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe verfafdeling bij Valtra

Valtra moderniseerde en vergrootte recent haar fabriek in het Finse Suolahti.

Leestijd : 2 min

Doel van de vernieuwingsoperatie is om verbeterde en efficiëntere productietechnieken te bieden en een betere werkomgeving voor het personeel.

De meest in het oog springende verandering is de nieuwe 2.000 m2 grote verfafdeling. Dit impressionant gebouw volgt direct op de hoofdassemblagelijn. De nieuwe lakstraat garandeert hoge verfkwaliteit en verbetert de procesefficiëntie.

Opgehangen frames

In de nieuwe opzet worden de geassembleerde tractorframes via Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) een soort robots zeg maar van de assemblagelijn naar de nieuwe spuitcabine gebracht. De frames worden vervolgens opgehangen aan een transportband. Deze hangende transportmethode en de extra ruimte die het nieuwe gebouw biedt, zorgt voor efficiëntere was-, droog-, en schilderwerk.

De oude spuiterij was niet groot genoeg meer voor de hoge vermogenstractoren van Valtra zoals de Q- en S-serie. Door voornoemde investering kan de productie versneld worden en de capaciteit toenemen.

Nieuwe transmissiefabriek en testcentrum

De transmissiefabriek van Valtra in Finland ondergaat momenteel een uitbreiding en modernisering. Eens dit achter de rug is zal de AGCO CVT-transmissie die in de Q- en S-serie wordt gebruikt, ook in deze fabriek gemaakt worden.

De Valtra ingenieurs kunnen in de tweede helft van 2024 profiteren van testresultaten die sneller beschikbaar zijn door de ingebruikname van een gloednieuw test- en validatiecentrum. Het gebouw van 850 m² met volledige klimaatbeheersing maakt het mogelijk hele tractoren of individuele modules te testen in extreem warme of koude omstandigheden bij diverse niveaus van luchtvochtigheid ongeacht het weer buiten.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken