Startpagina Vleesvee

Christian Verdin: ‘Stoppen met melken was kiezen voor meer gemoedsrust!’

In 2016, na meer dan 20 jaar melkveehouderij, besloot Christian Verdin uit Werbomont om te stoppen met melken en te kiezen voor zoogkoeien. Ondanks de liefde voor de stiel, ging hij tegen de stroom in om zo meer gemoedsrust te krijgen in zijn werk. Een terugblik op de carrière van een bekende fokker uit de Grasstreek.

Christian Verdin vestigde zich op de familieboerderij in 1994. “Mijn vader en ik hadden succes met onze melkproductie”, herinnert hij zich. "In die tijd investeerden we in melkquota.”

In 2007, toen zijn vader met pensioen ging, deed de veehouder grote investeringen om een stal te bouwen, die is deels ingestrooid en deels met een roostervloer voor 80 melkkoeien. De capaciteit van de melkstal werd verdubbeld. Vervolgens kocht hij 200.000 l aan melkquota, waardoor dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken