Startpagina Bedrijfsnieuws

Ontwikkeling van 9l-ethanolmotor door John Deere

In het kader van zijn ‘Leap Ambitions’ werkt John Deere aan innoverende oplossingen met lage en neutrale koolstofuitstoot vóór 2026. In dit kader tonen ze nu een conceptmotor die op ethanol draait.

Leestijd : 1 min

John Deere zet in op 4 belangrijke gebieden van energieproductie, inclusief de efficiëntie van de interne verbrandingsmotor (ICE), hernieuwbare brandstoffen, hybridisering en volledig accu-elektrische opties.

Binnen de variëteit van beschikbare hernieuwbare brandstoffen beschouwt John Deere biodiesel, hernieuwbare diesel (of HVO) en ethanol als de meest veelbelovende opties voor de integratie op korte termijn in heavy duty toepassingen.

Ethanol is een hernieuwbare brandstof op basis van alcohol die overal in de wereld op grote schaal beschikbaar is, omdat het kan worden verkregen uit grondstoffen zoals maïs, tarwe en suikerriet. Dankzij een hoog octaangehalte is het zeer geschikt voor hoogwaardige vonkontstekingsmotoren.

De 9l-conceptmotor die ze uitwerkten, illustreert het streven naar oplossingen die aansluiten bij de vermogensbehoeften van machines voor diverse toepassingen en van uiteenlopende afmetingen.

John Deere

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken