DowDuPont schrapt jobs en sluit vestigingen

DowDuPont schrapt jobs en sluit vestigingen

De maatregelen moeten helpen om 3 miljard dollar kosten te besparen. Dat heeft DowDuPont, dat ook vestigingen heeft in België, donderdag 2 november aangekondigd.

Het bedrijf spreekt van "wereldwijde personeelsverminderingen, consolidering van gebouwen en faciliteiten, en stopzetting van een aantal activiteiten". Meer informatie over de maatregelen, zoals aantallen of locaties, staat er niet in het persbericht.

Met de besparingsmaatregelen wil DowDuPont "sterke funderingen creëren voor de drie geplande bedrijven". Het is immers de bedoeling dat het fusiebedrijf zich tegen begin 2019 opsplitst in drie aparte beursgenoteerde ondernemingen, met als specialisaties landbouw, chemische grondstoffen en speciale chemicaliën.

De gigant neemt een last van 2 miljard dollar voor de maatregelen. Een deel ervan is bedoeld voor ontslagen en vrijwillig vertrek.

DowDuPont kwam donderdag met de eerste kwartaalresultaten sinds de fusie werd afgerond. De omzet van het derde kwartaal steeg met 7,6 procent tot 18,3 miljard dollar, de nettowinst bedroeg 514 miljoen dollar.

DuPont is in België vooral bekend van zijn vestiging in Mechelen. Het heeft volgens de website ook activiteiten in Brugge, Brussel, Hoeilaart en Ieper. Dow Chemical heeft in België onder meer vestigingen in Antwerpen, Seneffe en Zwijndrecht.

Belga

Meest recent

Meest recent