Startpagina Aardappelen

Isoglucose wint aan marktaandeel in EU

De productie van isoglucose lag binnen de EU lang aan banden. Nu het suikerquotum vervallen is, kan het product volgens Rabobank aan belang winnen.

Binnen de EU verdringt isoglucose in toenemende mate suiker, al lijkt de productie bescheiden in omvang te blijven. Op dit moment is isoglucose in calorieën gemeten goed voor een marktaandeel van 4 procent op de zoetstoffenmarkt van de EU. Nu het productiequotum voor isoglucose sinds kort is vervallen, kan het product een flink groter marktaandeel gaan innemen. Dat schrijft grondstoffenanalist Ruud Schers van de onderzoeksafdeling van Rabobank, één van de grootste kredietverleners van de wereldwijde agribusiness.

Het precieze marktaandeel dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken