Startpagina Partner content

Yee-Haw! Fancy Dress Meets Western

Partner content - Zijn de beste jumpingruiters ter wereld ook five star barrel racers? Hoewel we nog een dikke maand moeten wachten op hét eindejaarsfeest voor paardenfans, lijkt Jumping Mechelen 2023 nu al een topeditie te worden. Een recordaantal ruiters neemt deel aan de voorrondes en droomt ervan te stralen in de Nekkerhal. Tickets vliegen de deur uit, sneller dan ooit tevoren. En de fans delen hun opwinding luid en duidelijk via social media. Geweldig gewoon! Dringend tijd dus om dit enthousiasme te belonen met enkele “hot updates”!
Leestijd : 4 min

Westernfeestje op 28 december

Jumping Mechelen staat niet alleen voor gezelligheid en topsport, maar ook voor spektakel en pure fun. Elk jaar staat er dan ook een speciale showproef op het programma waarin onze populairste topruiters volledig uit hun comfortzone stappen om hun fans op knotsgekke manieren te entertainen. Maar nooit eerder gingen ze zo ver. Over enkele weken ruilen ze hun witte rijbroeken in voor chaps, cowboy boots en bandanas. Want ze gaan de strijd aan in een echte barrelrace. Daarbij galopperen de deelnemers razendsnel door de piste terwijl ze hun paarden zo snel en kort mogelijk rond een aantal tonnen navigeren. Puur spektakel wordt het … en natuurlijk hoort daar ook een onvergetelijke act bij.

Professionele voorbereiding

De springpaarden blijven op stal tijdens de Fancy Dress Meets Western-competitie. Want, net als jumping, is barrel racing echt specialistenwerk. Onze topruiters vormen een combinatie met ervaren Westernpaarden. Daarnaast krijgen ze zelf ook de nodige begeleiding.

Afbeelding met persoon, kleding, Menselijk gezicht, Modeaccessoire Automatisch gegenereerde beschrijvingNiemand minder dan William Junior Dougan van de gekende Gipsy Horses Ranch en voormalig Europees Kampioen Maxine Michiels zullen hen klaarstomen zodat ze op 28 december als volwaardige “wranglers” de Christmas Arena kunnen veroveren.

Het duo heeft alvast hoge verwachtingen. William: “Barrel racing is erg populair. We organiseren dan ook best wat initiaties en lessen. Je hebt pit nodig om het te leren. En als een topruiter één ding heeft, dan is het wel dat. Volgens mij kunnen ze ons wel eens verbazen.