Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe wiedeg bij Lemken

Met de Thulit presenteert Lemken zijn eerste wiedeg in aanvulling op het bestaande portfolio voor mechanische onkruidbestrijding.

Leestijd : 1 min

Met een nieuw concept met 4 balken en 8 rijen tanden slaat de landbouwmachinefabrikant wat betreft het ontwerp een geheel nieuwe richting in. In plaats van ingewikkelde veercombinaties wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een innovatieve hydraulische tanddrukverstelling, die een gelijkmatigere tanddruk over het gehele werkgebied van de tanden waarborgt. Daarnaast kan de druk tijdens het rijden traploos worden ingesteld tot 5 kg per tand.

De tanden zijn gepositioneerd met een tussenafstand van 31,25 mm. Bovendien maakt het eenvoudige snelwisselsysteem het wisselen van de wiedegtanden kinderspel. Door de nauwkeurige en continue aanpassing aan de bodem met gelijkblijvende tandendruk is de Thulit veelzijdig inzetbaar, ook op zeer ongelijkmatige bodems en in de ruggenteelt. De doorgangshoogte is ruim bemeten en door de afwezigheid van veren wordt zo goed als volledig voorkomen dat er planten in het frame vast blijven zitten. Dankzij het flexibele hydraulische systeem is tevens een sectiebesturing (Section Control) mogelijk, waarmee dubbele bewerking wordt voorkomen.

Bij de constructie van het frame werd veel aandacht besteed aan een zo laag mogelijk gewicht, zodat de eg ook geschikt is voor trekkers met een lager hefvermogen. De bestuurder heeft tijdens het werk vrij zicht op de egtanden en dus op het werkproces.

Lemken

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken